lunes, 30 de marzo de 2009

VISITA CEIP CENTCELLES


El CEIP CENTCELLES, Constantí, és un centre innovador pel que fa a l’ús de recursos TIC. Cal dir que el centre escolar es troba en un entorn amb situació econòmica desfavorida, nivell acadèmic baix i alts nivells d’immigració.
És un dels centres educatius pioners en fer servir el programa informàtic Linkat, del qual els professors han d’estar contínuament en formació ja que no és un programa convencional. A més del Linkat també fan servir el Windows.

L’ús de les noves tecnologies a l’escola fomenta la participació i implicació dels membres de la comunitat educativa, millorant a la vegada la situació desfavorida en la que es troba el centre. A més, la realització d’activitats amb recursos TIC resulta molt més innovadora per als alumnes, obtenint d’aquesta manera millors resultats.

L’equip educatiu que conforma el centre és molt jove i això facilita la capacitat d’aprenentatge de les noves tècniques.

Recursos tècnics:
- Pantalla a l’entrada del centre a on es dóna informació sobre l’escola. També hi ha un ordinador amb connexió a internet disponible per als pares.
- PDI a les classes d’educació infantil. També disposaven d’una PDI tàctil amb la qual es poden fer servir llapis de diferents colors. Està previst que hi hagi PDI a totes les aules de primària.
- Sala de radio. Els alumnes poden crear els seus propis programes de ràdio.
- Aula WebCam.
- Aula d’informàtica amb 16 ordinadors. Amb tots els ordinadors es pot treballar amb Linkat i Windows.

Tots aquests recursos faciliten el procés ensenyança – aprenentatge, a la vegada que motiva tant a alumnes com a docents. És molt interessant la facilitació d’aquests recursos als pares per tal que coneguin les tècniques i puguin accedir-hi. És molt valuosa la introducció d’aquestes tècniques i recursos en l’àmbit educatiu.

Ainara Pineda Alcalá

No hay comentarios:

Publicar un comentario